6 maanden in Suriname samengevat

HGN Suriname

Het is een leerzame tijd geweest in Suriname. Wij gaan zeker terug, want er is nog veel werk te doen en Harvest Global Network (HGN) is niet alleen voor degenen die deel uitmaken van Harvest Ministries. Het gedachtegoed van Harvest Global Network wordt gedeeld met een heleboel mensen die in andere denominaties actief zijn. Doordat zij o.a. de website bezochten, raakten zij geïnteresseerd in het werk dat wij deden in Suriname. Door het doornemen van de handleiding, kregen zij inspiratie om op hun eigen manier en tempo, in hun eigen omgeving aan de slag te gaan. We wachten nog op een foto van een groep mannen die nu samenkomt in de binnenlanden van Suriname. Deze groep van 8 mannen werd hiertoe geïnspireerd door het werk van Harvest Global Network.

Wat is Harvest Global Network?

Dit is een netwerk van mensen, die minimaal 1 dagdeel in de week samenkomen en impact hebben op elkaar en van binnenuit hun samenleving veranderen.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken?

  1. De groepen bestaan uit maximaal 12 personen (dit kan echter variëren).
  2. Een ieder participeert.
  3. Ruimte voor iedereen om te groeien op zowel geestelijk, emotioneel en intellectueel vlak, als op andere gebieden in hun persoonlijke levens. Hierbij valt te denken aan maatschappelijke hulp, financiën en relaties.
  4. De groep functioneert als een familie.
  5. Iedereen deelt zijn of haar levenservaringen.
  6. Een ieder is actief.
  7. Groeien naar het beeld van Christus en het helpen van elkaar en anderen in nood staan centraal.

Voor meer inhoudelijke informatie, kun je de handleiding hier downloaden.

Waarom begin je met deze beweging als je al een kerk hebt?

Over de hele wereld beginnen mensen bij elkaar te komen en focussen zij zich op één doel, namelijk ‘discipelschap’. Wij geloven dat deze beweging rechtstreeks uit Gods hart komt. En als de Geest beweegt, willen wij graag volgen.

Kerkstress, sleur en de focus op een relatief kleine groep mensen die elke zondag het voortouw moet nemen, verdwijnt naar de achtergrond.

We hebben gezien dat mensen veel sneller tot geestelijke groei komen binnen een Harvest Global Network  setting. In de kerk worden mensen over het algemeen bewust of onbewust afhankelijk gemaakt of gehouden door de leiders. Binnen een HGN-groep is iedereen zelf verantwoordelijk voor de eigen geestelijke ontwikkeling. Wij zijn er voor elkaar om ervoor te zorgen dat een ieder zijn of haar persoonlijke doelen kan bereiken en gaan gezamelijk voor het bereiken van ons collectieve doel: groeien naar het beeld van Christus en discipelen maken voor Jezus.

Send a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.